Aktuellt!

Välkommen till Cygnaeus Hem och skolas hemsida.

Nu har vi igen börjat ett nytt läseår och vi önskar alla nya och gamla förädrar välkomna. Hoppas ni vill bli en del av era barns vardag och vara aktiva inom Hem och Skola. Skolorna har inte mera direktioner var föräldrarna förut kunde sitta och vara med i nu gäller det att via Hem coh Skola kunna påverka, förbättra och visa intresser.

Vi i styrelsen hoppas ni kontaktar oss om det är något ni funderar över som inte är akut eller personligt. Vi kan inte alla kontakta Nicke för alla våra tankar och funderingar vi har över elevernas skolgång. Vår uppgift som sektion är att göra roliga saker med er föräldrar, ordna föreläsningar, bjuda på Öppet Hus och göra det där lilla extra för eleverna. Hem och skola rf i Åbo tar i sin tur tag sedan i större helheter.

Nästa möte är den 4.9 kl 18.00 i skolan. Välkommen med alla intresserade.

Hem och skola dagen firar vi den 27.9 med fest för alla klassföräldrar i Cygnaeus. Under dagen kommer vi även att bjuda på föreläsning.

Nu har vi då igen jobbat nästan ett helt år och hemsidorna har ju inte uppdateras så jätte ofta tyvärr. Skall försöka bli bättre. Renoveringen är klar och eleverna har fått ta del av den nya bollsalen och matsalen. Hem och Skola Cygnaeus sektion kommer att ordna en Remppafest den 5.4 för att renoveringen är klar hoppa så många som möjligt kan komma och lyssna på föreläsningne Gränser i vardagen av Anna-Leena Karlsson-Finne.

Hoppas vi även i fortsättningen kan ge eleverna klubbverksamhet, dela ut stipendier, fylla på material och stöda lägerskolan, detta är endast en liten del av det Hem och Skola gör på Cygnaeus. Kom med och påverka på skolmiljön.